+31 (0)77 - 466 14 43 Kunnen wij u helpen? Bel ons gerust!

Tips voor aankoop van uw tuinhuis

Allereerst willen wij u bedanken voor het vertrouwen dat u in ons gesteld heeft. Hieronder volgen enkele tips voor een langer behoud van uw tuinhuis, prieel, overkapping of schuur.

  • Wij raden u aan om de gehele oppervlakte minimaal 20 cm uit te graven, daar waar het bouwwerk komt te staan. Vul de uitgegraven plaats met schoon vul- of geel zand. Houd rekening met de eventueel aanwezige dak oversteek (voldoende afstand naar de buren toe).
  • Verder raden wij u aan, nadat het bouwwerk is geplaatst, (landbouw)plastic op de grond te leggen. Laat dit over de gehele oppervlakten goed aansluiten tegen de betonnen bandjes. Plastic voorkomt optrekkend vocht, wat vooral in de winter bij vorst tot uiting kan komen.
  • Geïmpregneerd hout hoeft in principe niet behandeld te worden. Echter vrij snel treedt verkleuring van het hout op. Wilt u verkleuring tegen gaan, dan raden wij u aan de buitenzijde te behandelen (binnenzijde is niet nodig). Gebruik hiervoor een transparante houtveredeling of buitenbeits (in verschillende kleuren bij ons of uw schilder verkrijgbaar). Dit kan ook met een dekkende verf, waarin vele combinaties van kleuren mogelijk zijn. Deuren, ramen en binnenwerk zijn niet geïmpregneerd, waarbij deuren en ramen na-behandeld dienen te worden.  Gebruik hiervoor een speciale impraline, die later nog overschilderbaar is.
  • Om opspattend vuil te voorkomen kan men eventueel gootwerk monteren, echter is het ook mogelijk om een rand van kiezelsteen langs of rondom het bouwwerk te maken.
  • Een shingels dak gaat lang mee, gemiddeld ± 10 tot 15 jaar. Echter bij plaatsing onder bomen of schaduwrijke omgeving kan er mos-vorming op het dak ontstaan. Houdt het dak zuiver, daar wortelvorming doordringt tot onder de shingles, waardoor een lekkage kan ontstaan. Ook vrijstaand kan er mos-vorming en/of algenaanslag ontstaan. Producten hiervoor zijn verkrijgbaar bij een bouwmarkt.
  • Hout is een natuurproduct en is onderhevig aan werking. Het kan daarom voorkomen, dat bijvoorbeeld een deur gaat klemmen bij vochtig weer of krimpt bij droog weer. Dit is helaas niet te voorkomen.  Om deze reden zijn wij niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van hout.
  • Een tuinhuis, prieel, overkapping of schuur is een uitbreiding van uw onroerend goed. Informeer uw verzekeringsagent hierover (brand, inbraak, storm).
  • Wij wensen u verder veel plezier met uw aankoop van Tuinhuiscentrum van de Munckhof BV.