+31 (0)77 - 466 14 43 Kunnen wij u helpen? Bel ons gerust!

Tuinhuis als erfafscheiding

Als het nodig is of als je het prettig vindt om wat meer privacy in je tuin te hebben, kun je ervoor kiezen een erfafscheiding of schutting te bouwen. Het is ook een mogelijkheid om een tuinhuis als erfafscheiding te plaatsen. Op deze manier heb je als het ware twee vliegen in één klap. Door het tuinhuis als erfafscheiding te gebruiken, heb je een stuk minder schutting of helemaal geen schutting meer nodig. En het tuinhuis is zelf ook nog eens functioneel!

Als je een tuinhuis als erfafscheiding wilt plaatsen, houd er dan wel rekening mee dat er een aantal regels zijn waar het tuinhuis aan moet voldoen. Als je je aan de regels houdt, kun je probleemloos zonder vergunning bouwen. De volgende regels gelden voor een schuur, tuinhuis of ander bijgebouw:

  • Je mag maximaal één woonlaag op de grond bouwen, niet hoger dan drie meter.
  • Je moet een meter vrijhouden tussen het tuinhuis en de openbare weg, het openbare groen en het voorerf. Heb je een hoekhuis dan mag je soms aan de zijkant vergunningsvrij bouwen.
  • Wordt het bijgebouw meer dan 10m2, dan moet je een meter van de erfgrens met de buren blijven. Het totaal aan bijgebouwen mag maximaal 30m2 of de helft van je tuin zijn.
  • Je mag het bijgebouw enkel gebruiken waarvoor het binnen het bestemmingsplan toegestaan is en het moet er netjes uitzien. Bij een monument of beschermd stadgezicht bijbouwen is niet zomaar toegestaan.

Heb je vragen over een tuinhuis als erfafscheiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze vele mogelijkheden voor tuinhuizen online.